~ Gezien maar niet bekeken ~

Perspectief voor vrouwen in de prostitutie

Wat doen we

El Roi is een stichting die zich inzet voor vrouwen in de prostitutie die werken in Utrecht, Amersfoort en omstreken. El Roi betekent: ‘U bent de God, die naar mij omziet’. Ons doel is: de vrouwen een plek bieden waar ze zich welkom voelen, waar ze gezien worden in plaats van bekeken.

Een aantal vrouwen van El Roi gaat tweemaal per maand naar de seksclubs en de tippelzone om de vrouwen die hier werken te kunnen bereiken door middel van gesprek. Door het bezoekwerk ontstaat een vertrouwensband en weten vrouwen de weg naar de huiskamer en de organisatie te vinden. In de huiskamer kunnen ze tot rust komen, met ons koffiedrinken en een praatje maken en Engelse les volgen. Ook bieden we maatschappelijke hulp en begeleiding naar ander werk. Daarnaast zijn we actief met digitaal veldwerk, omdat veel sekswerk via internet gebeurt. 

Ons team bestaat voornamelijk uit betrokken en deskundige vrijwilligers en gebed is ons draagvlak. We bidden samen, we gaan op outreach, en houden de huiskamer draaiende. Wil je ook helpen? Kijk dan bij: “Doe mee”. Zoek je hulp? Kijk dan bij: “El Roi voor jou”.