~ Gezien maar niet bekeken ~

Perspectief voor vrouwen in de prostitutie

Vrijwilliger worden

VRIJWILLIGER WORDEN

Vrijwilligers zijn de ruggengraat van El Roi. We zijn blij met onze vrijwilligers uit zoveel denominaties van kerken en ook met veel verschillende talenten. We zien een grote meerwaarde in die diversiteit, die tegelijkertijd een opdracht is om elkaar in Liefde te respecteren. In onze gezamenlijke opdracht Christus na te volgen in het om zien naar vrouwen die in de prostitutie werken in Utrecht/Amersfoort en omgeving.

Als vrijwilliger werk je samen met een maatschappelijk betrokken groep vrouwen, die gedreven zijn voor hun doel in combinatie met gezelligheid, humor en oog voor elkaar.
Middels een aanmeldformulier en een persoonlijk gesprek kun je voor jezelf verhelderen welke taken bij jouw talenten aansluiten. De training van vier avonden die hierop volgt, zal helpend zijn om hierbij de doelgroep te betrekken. Misschien wil je gastvrouw zijn en in de huiskamer meewerken aan een goede sfeer of een gesprek voeren met de vrouwen die bij ons binnenlopen. Misschien wil je mee op outreach en contact leggen met de vrouwen op hun werkplek.

Voor het realiseren van deze twee speerpunten hebben we nog verdere ondersteuning van vrijwilligers nodig als: een fondsenwerver, een websitebeheerder, een vrijwilligerscoördinator, een kernteamcoördinator en op bestuurlijk niveau moet nog worden voorzien in de belangrijke posten van secretaris en penningmeester. Daarnaast zijn er allerlei kleinere en grotere taken die om invulling vragen.
Midden-Nederland heeft een organisatie als de onze hard nodig en het is inspirerend om aan de basis daarvan te staan. Als christelijke organisatie werken we vanuit waarden als naastenliefde, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, goed rentmeesterschap en rechtvaardigheid.

Misschien overweeg je hier deelgenoot van te willen zijn?
Aarzel dan niet contact met ons op te nemen via het contactformulier of door ons een e-mail te sturen.